Το δέρμα  είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και  επίσης το πρώτο πράγμα που οι περισσότεροι άνθρωποι προσέχουν πάνω μας. Το δέρμα είναι τόσο ζωτικό, προστατεύει όλα τα εσωτερικά μας όργανα. Γιατί λοιπόν δεν το φροντίζουμε όσο πρέπει;  Συνήθως αρκούμαστε σε μια καλή ενυδατική και έναν ορό, και μια καλή κρέμα ματιών.  Όμως, αυτό δεν είναι αρκετό. 

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην  αγορά σήμερα που μας βοηθούν  να διατηρήσουμε το δέρμα σας υγιές, μεταξύ των οποίων μάσκες και προϊόντα απολέπισης, τα οποία θα δούμε σήμερα εδώ μαζί. Οι μάσκες και τα προιόντα απολέπισης είναι δύο προιόντα τα οποία μας δίνουν την επιπλέον περιποίηση που χρειαζόμαστε, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα προβλήματα του δέρματος- θαμπάδα, τραχύτητα, έλλειψη φωτεινότητας, αφυδάτωση, υπερβολικό σμήγμα, σπυράκια. Δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά, άρα δεν έχεις δικαιολογία όταν λες πως δεν προλαβαίνεις!

Πριν ακολουθήσεις  ένα πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις τι είδος δέρματος έχεις. Εάν είσαι τυχερός/τυχερή, μπορεί να έχεις κανονικό δέρμα - όχι πολύ ξηρό ή πολύ λιπαρό. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μικτό δέρμα, δηλαδή αλλού ξηρό και αλλού λιπαρό.  Ανεξάρτητα από το είδος του δέρματος που έχεις, υπάρχουν προϊόντα ειδικά κατασκευασμένα για εσένα.

Μάσκες προσώπου:

Μπορείς να βρεις  μάσκες προσώπου για οποιονδήποτε τύπο ή κατάσταση δέρματος. Αν υποφέρεις από ακμή ή σπυράκια για παράδειγμα, υπάρχουν μάσκες προσώπου peel-off  που εφαρμόζεις, αφήνεις να στεγνώσουν και μετά ξεφλουδίζεις. Με αυτή τη διαδικασία, καθαρίζεις τους πόρους και εξισορροπείς την παραγωγή σμήγματος.  Υπάρχουν επίσης οι μάσκες  τύπου λάσπης  που εφαρμόζονται,  αφήνονται να στεγνώσουν και μετά αφαιρούνται με χλιαρό νερό ή υγρή πετσέτα. Αυτές οι μάσκες είναι ιδανικές για τον έλεγχο της λιπαρότητα, αφού αφήνουν το δέρμα σου λαμπερό και υγιές, οι ρύποι αφαιρούνται και οι πόροι καθαρίζουν.  Επίσης, ανάλογα με τα συστατικά τους είναι ιδανικές για θρέψη και αντιγήρανση,  χαρίζουν ομοιόμορφο τόνο και υφή, απαλύνουν τις ρυτίδες, τονώνουν και λειαίνουν.

Απολέπιση:

Τα προιόντα απολέπισης  βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, αποκαλύπτοντας - με συχνή χρήση- λαμπερό και υγιές δέρμα.  Εκτός από αυτό, κάνουν πιο εύκολη την απορρόφηση της ενυδατικής κρέμας ή του ορού, λόγω της καθαρότητας της επιδερμίδας.  Αν το δέρμα σου είναι κανονικό προς το λιπαρό, μπορείς να χρησιμοποιείς scrub 3 με 4 φορές την εβδομάδα.  Για ξηρότερο δέρμα, η απολέπιση πρέπει να γίνεται μόνο μία έως δύο φορές την εβδομάδα.

Διάλεξε  ένα απαλό απολεπιστικό που να ενυδατώνει παράλληλα και να περιέχει κόκκους από φυσικά συστατικά, όπως πούδρα από κουκούτσι ελιάς ή βερίκοκου.

Αν καταφέρεις να δημιουργήσεις μια ρουτίνα περιποίησης που να περιλαμβάνει συχνή απολέπιση και περιποίηση με μάσκα ενυδάτωσης, λάμψης ή εξισορρόπησης  (ανάλογα με τις ανάγκες σου) και φυσικά  κάνεις σωστό καθημερινό καθαρισμό και ενυδάτωση, τότε σίγουρα έχεις κάνει ένα  σωστό βήμα για λαμπερό, υγιές δέρμα. 

Για σωστή διατροφή, αρκετό νερό, ύπνο και άσκηση, θα τα πούμε άλλη φορά!!